INGREDIENCIE
CESTO
hladká múka 250g
mlieko 200ml
čokoláda na varenie 150g
práškový cukor 150g
biela čokoláda 100g
rastlinný olej 90ml
vajce 1ks
kakao 2PL
kypriaci prášok do pečiva 2ČL
POSTUP
1. Cesto pripravíme tak, že v miske zmiešame všetky suché prísady (múka, prášok do pečiva, nastrúhanú čokoládu, cukor a preosiate kakao). V ďalšej miske zmiešame zase všetky tekuté prísady (vajce, mlieko a olej). Tekutú masu potom prelejeme do misky so suchými prísadami a metličkou dobre premiešame tak, aby vzniklo celkom hladké cesto tmavohnedej farby.
2. Papierovými košíčkami vyložíme plech na muffiny a každý naplníme cestom do 2/3 košíčkov. Do každej muffinky natlačíme kocku bielej čokolády tak, aby sa celkom v ceste stratila. Muffiny pečieme pri teplote 180°C asi 25 minút.