Nebíčko v papuľke
Čo potrebujete...
150 g čokolády na varenie
70 g masla
80 g práškového cukru
3 vajcia
1 lyžica polohrubej múky
krém:
500 ml šľahačkovej smotany
4 žĺtka
100 g práškového cukru
100 g bielej čokolády
100 g čokolády na varenie
Postup prípravy
1. Čokoládu si roztopíme spolu s maslom.Ochladíme.Žĺtka vymiešame s cukrom do peny pridáme múku a prilejeme čokoládové maslo.Nakoniec jemne vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
2. Nalejeme na plech ktorý si predtým vymastíme a vysypeme múkou.Pečieme pri 160 °C asi 30 minút.
3. Vo vodnom kúpeli vyšľaháme žĺtka s cukrom. Zmes šľaháme asi 15 minút o tuha. Rozdelíme na dve časti. Do jednej primiešame tmavú čokoládu a do druhej bielu. Musíme miešať kým sa čokolády neprepoja so žĺtkami. Potom necháme úplne vychladnúť.Vychladnuté premiešame šľahačom.. Zvlášť vyšľaháme šľahačku rozdelíme ju do obidvoch čokolád a ešte spolu premiešame..
4. Na piškótu najskôr nanesieme krém z tmavej čokolády a potom z bielej..Vrch zákuska dozdobíme nastrúhanou čokoládou..
Komentáre
Prehľad komentárov
Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.